Att hitta sin inre bästa vän

Posted in Entreprenörskap
on 2018/09/05

Godmorgon! Dagarna har verkligen haft ett så behagligt tempo den senaste veckan. Mysfrukost, yoga, läsning, kanske någon nollningaktivitet, kanske volleybollträning. I måndags började som sagt plugget igen och jag känner mig så redo för att hålla ett lite högre tempo igen.

Jag har verkligen hittat till yogan på sistone och det känns magiskt. Med yogapassen fyra minuter bort är det perfekt att sticka dit när det passar – dessutom har Gerdahallen där jag går 36 yogapass i veckan! Om en timme eller så ska jag på ett PowerYoga-pass, som är mera fysiskt krävande med fokus på andningen.

När jag pratar om självkänsla i mina föreläsningar brukar jag illustrera det med ängeln och djävulen på ens axlar. Du har säker sett det på tecknade filmer, när huvudpersonen står mellan att gör något dumt eller något bra. I detta fallet är djävulen är din sabotör, ditt ego och den där rösten som berättar för dig att du inte duger, att du inte är värd att bli älskad. Det är djävulen som går in och tänker elaka tankar om andra människor och om dig själv.

Ängeln å andra sidan är din inre farmor. Tänk en farmor som alltid står redo med nybakade kakor, en kopp kaffe och en kram om det skulle behövas. Som klappar dig på axeln och säger, nåja det var kanske inte så bra men det är inte hela världen. Som inte dömer utan som älskar dig villkorslöst. Det är din ängel.

På yogamattan är min ängel närvarande. Det är så lätt att falla in i mönster av jämförande och dömande när man ser hur mycket längre vissa har kommit i sin yoga men även känna sig mallig över att en själv har kommit längre än grannen, och då är det egot som kommer in. På yogamatten stoppar ängeln egot och gör mig medveten om mina tankar vilket gör att jag kan välja bort dem. Det ger mig en bättre självkänsla, när jag tänker gott om mig själv och om andra.

Dessa tankebanor följer sen oftare och oftare med mig ut ur yogasalen. Visst fastnar jag fortfarande i negativa tankebanor, men änglen steppar in oftare och oftare och stoppar sabotören/djävulen. Det är så himla coolt när man verkligen känner hur ens ansträngningar får en att växa!

Gör du yoga och vad har du isåfall lärt dig av det?

Leave a Reply

You may also like