Boktips sommar 2018

Posted in Entreprenörskap
on 2018/08/08

Godmorgon vänner!

Hur mår ni idag? Sovit gott? Med mig är det toppen. I skrivande stund har jag precis kommit hem från Johan och sitter och äter frukost på uteplatsen, jag har hittat tillbaka till min favoritfrukost med kaffe och havregrynsgröt och har mamma till sällskap.

Nu under sommaren har jag kommit in i läsningen igen och på det senaste även till skönlitteraturen. Som kids läste jag massor massor massor – hästböcker, Kitty, Harry Potter, Meg Cabot, allt –  men under senare år har jag mest läst management och personlig utveckling och inte så mycket skönlitterärt. 5 skönlitterära böcker har jag iallafall läst och här kommer topp tre av dem:

Bild lånad av Flora pga gav bort mitt ex.

Call Me By Your Name av Andre Aciman

Call Me By Your Name är berättelsen om sommaren 1983. Det är berättelsen om den första kärleken, om dagar under dallrande hetta och om avslut. Det handlar om att känna sina känslor. Elios familj får en inneboende under sommaren, precis som alla andra somrar. Oliver är äldre än Elio och tar sig under hans skinn på ett sätt som gör att Elio inte vet om han avskyr eller älskar Oliver. I takt med att dagarna till det oundvikliga avskedet kryper fram gör också Elios och Olivers kärlekshistoria det. Kan man verkligen förbli den man var innan man delade med sig så mycket av en själv att man inte längre vet var en slutar och den andra börjar?

Bild lånad av http://rhodosresa.blogspot.com/ pga ej snyggt att fota av en Ipad.

En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie

En halv gul sol utspelar sig i Nigeria under Biafra-kriget. Olanna och Kainene är tvillingsystrar i en priviligerad familj. Under ett krig som ingen egentligen trodde att de själv skulle bli drabbade av får vi se hur familjer slits i tu, hur lidandet och hungern påverkar människor och kärleken och gråskalan mellan ondska och godhet. Om du vill ha en svidande realistisk läsupplevelse som får det att skava och som får dig att tänka efter, läs!

Stanna av Flora Wiström

Stanna är en kärlekshistoria som jag så väl kunde känna igen mig i. Ester är fast i Stockholmlivet med jobb och fest i en aldrig upphörande cirkel. På antikvariatet där hon jobbar finns plötsligt Eli med färgstänk över händerna och som läser  Frida Kahlo. Himlastormande kärlek som får en att känna så mycket byts ut mot förtvivlan när snedsteg begås. Med Ester kommer också hennes Hanin, som får en att skicka det där smset och gå på den där festen, men också Hanin som glöms bort när Eli kommer närmre. Hur gör man egentligen när världar sen rasar samman och man helt plötsligt måste hålla upp andra samtidigt som sig själv?

Japp, det var dessa tre tips för denna gången! Har du läst något bra i sommar? Lämna en kommentar! 

Leave a Reply

You may also like