Första dagen på Lunds universitet

Posted in Entreprenörskap
on 2018/08/29

Fyra år sen inför Recentiors och första året på gymnasiet. Vilken resa jag har gjort! 

Hej vänner!

Hur mår ni idag? Jag mår toppen, om än något trött i skallen. Idag var det intro för beteendevetarna och efter SÅ mycket ny info påbörjades nollningen med lekar och lunch i Botaniska Trädgården. Mycket mysigt! Själva upplägget på programmet verkar magiskt och även om det kommer att vara svårt att sätta sig in i allt så är jag så taggad på att sätta igång och lära mig saker.

Nu väntar en tre veckors nollningsperiod (!) och vi inleder den med middag och förfest hos en fadder innan det är dags för utgång. Jag har faktiskt varit sjukt kluven idag, inför hur jag ska göra med utgång och sprit. Även om det uttalat inte är något alkoholtvång eller hets så känner jag ända av liksom samhällets normer och förväntningar som säger att man absolut ska dricka alkohol och dra ut.

På samma sätt som jag åkte hem en dag tidigare från UngDrive – kommer jag idag att välja att avstå från att dricka sprit därför att det går emot mina värderingar. Det är främst två saker som känns problematiskt, eller som blir en konflikt i mig när jag väljer detta. Det första är som nämt samhällets syn på alkohol (desto mer desto bättre) och det andra är en rädsla för att hamna utanför.

Den här rädslan för att hamna utanför, att inte passa in, är en rädsla som har funnits med mig länge. Det är fullt mänskligt att känna så, det handlar ju om överlevnad, men det innebär trots det inte att jag behöver gå i action på den känslan. Jag vet ju att det kommer att sticka ut från normen att inte dricka, men hur långt kommer man om man väljer att vara som alla andra? Jag inser ju att om det krävs sprit för att bli omtyckt så är jag i fel sällskap och det är absolut inte den viben jag har fått från de jag har träffat nu under eftermiddagen.

Nu ska jag vara den förebilden som jag hade behövt när jag var 16 år gammal. 

Leave a Reply

You may also like