Gör det som får dig att lyfta

Posted in Entreprenörskap
on 2018/08/16

Hej vänner!

Hur mår du idag? Jag mår bra, jag känner mig så tacksam och glad över allt fint som händer. Över människor jag möter och saker som väntar. Denna veckan var det Förebildarna och fritids som får förgylla mina dagar, i helgen ska jag till Lund för att bo in mig lite. Spenderade min eftermiddag på IKEA med mami och fick köpt en hel del nödvändiga saker. Inför flytten är det främst en cykel, en kaffekokare och så kurslitteraturen som fattas. Fint!

Inför en ny vecka brukar jag klottra ner precis allt jag vill få gjort – både långsiktiga planer och sånt som behöver bli gjort på studs – i min kalender för att sen kategorisera det efter tidshorisont och aktivitet. Att gå runt med en massa planer i huvudet kan leda till att man känner sig överhopad och genom att få ner det på papper får man lättare att se och bocka av efterhand.

Denna veckan däremot känner jag att jag inte har fått gjort något av det jag planerade att få gjort. Så är det ibland och för mig har det ibland känts som ett misslyckade om jag inte har bockat av hela min att göra lista. När jag coachade på UngDrive i somras så sa min kollega Alexandra något väldigt klokt som jag återkommer till ganska ofta i min vardag.

Ungdomarna hade fem dagar (!) på sig att ta fram en affärside, marknadsföra den och börja sälja. Från ide till ett första köp på fem dagar är inte illa jobbat. För att de ska lyckas är det viktigt att som coach fokusera på The One Thing. The one thing är den där grejen definitivt måste hända idag för att föra saker och ting framåt. Detta har jag applicerat på mitt egna liv och mina egna mål och skapar därför en topplista över de tre viktigaste sakerna som jag behöver få gjort för att ta mig och mina projekt vidare.

Jag är duktig på att ta mig saker och jag är duktig på att genomföra dem också. En sak som jag däremot behöver träna mera på är att säga nej i förmån för mina egna projekt. Min vision om att jag ska driva mitt egna bolag är så stark -och då kan jag inte hålla på att engagera mig i saker som är irrelevanta för att denna visionen ska bli sann.

När jag om ett par minuter sätter mig ner och planerar min topp tre inför imorgon – så kommer det vara med fokus på vad som kommer få mig att lyfta. Vilken är din The One Thing för morgondagen?

Leave a Reply

You may also like