Hemma

Posted in Entreprenörskap
on 2018/08/05

Hej från Sverige!

Nu har jag landat hemma. Eller det gjorde jag redan i fredags, för en helg sedan. Senast jag skrev här satt jag på ett cafe i Porto och planerade nästa etapp på min resa. Destinationen blev Tossa De Mar på kusten där Spanien och Frankrike möts för ett par dagar av sol och bad. När jag kände mig färdig solad och färdig badad hoppade jag på bussen till tågstationen med tanken att bege mig öster mot Sete. Då gjorde magkänslan och hemlängtan sig hörd och istället för ett gäng ytterligare nätter på resande fot begav jag mig hemåt via Paris.

Klockan 11 i fredags morse anlände jag därför på hemmaplan efter ett par kaotiska dygn där jag inte hade en susning om hur jag skulle ta mig från Paris till Sverige. I torsdags 07:10 stod jag heldeppad och urtrött efter att ha sovit utanför tågstationen(!) och precis fått reda på vad tåget hem skulle kosta. Puh. En halvtimme senare hade jag lyckats boka ett flyg hem till 22:00 samma kväll (trodde jag…) och placerat min rumpa på McDonalds med en välförtjänt kopp kaffe. Detta var då en andre augusti och dagen för andra antagningsbeskedet till universitetet. OCH VET NI? JAG KOM IN!!

Bara detta är värt ett eget inlägg men alltså wow – allting har löst sig helt perfekt och den 3 september är det jag som börjar läsa beteendevetenskap i Lund. Så stolt och tacksam och peppad och lite nervös men mest så jäkla glad. Då var det glädjetårar som föll.

Tillbaka till i torsdags. Vid 14 får jag ett sms som säger att nej tyvärr, du har ingen plats på flygplanet till Sverige. Woopsi, vad gör vi nu. In på FlixBus – bussen som går mellan Paris och Sverige går om en timme men är tyvärr slutsåld. Uppdaterar appen – där är en plats ledig!! Snabbt går jag in för att boka den, ringer till pappa i panik för att få hans uppgifter till sitt kort (någon klantade sig och råkade spärra sig egna nere i Spanien…) och finally – jag har en biljett hem!

Nästa krux – om 40 minuter ska jag vara på plats på busstationen. Jag plockar upp väskan och kutar till närmsta tunnelbanestation. Löser biljett, lyckas komma på rätt tåg, lyckas med bytet, tar sprinten till bussen. Jag hinner med 5 minuter till godo. Bussen rullar och äntligen kan jag andas ut. Vilket dygn. 

Nu har jag börjat återhämta mig något från resan och har under helgen hunnit med pojkvänsgos, två kräftskivor, en natt i Mellbystand, ett dop i havet och ett i sjön, en runda minigolf och 3 portioner havregrynsgröt. Jag känner sån otrolig tacksamhet över denna sommaren. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och träffa så många fantastiska människor och fått dela så många magiska ögonblick.

Imorgon är det måndag och jag ska se till att sätta ett par framtidsbollar i rullning. Drömmar är till för att uppnås! Sleep tight, puss.

Leave a Reply

You may also like