Mina mål inför 2019 – att drömma stort

Posted in Entreprenörskap
on 2019/01/03
Måltavla

Nyår 2019

Och så slog klockan ännu en gång 00:00 och det nya året ringdes in. Jag spenderade min kväll med barndomsvänner och fest. Med mina mål inför 2019 i sikte somnade jag sen nöjt bredvid min sambo.  2020 firar jag nog istället in på en alptopp någonstans. 

Jag hoppas att du har fått ett par fina första dagar på 2019. Givetvis hoppas jag att du känner dig peppad på att ta några steg närmre att leva dina drömmar.  Nu har vi 365 nya dagar vi har framför oss.

Mina mål inför 2019

Som en den mål-junkie jag är har jag reflekterat fram 3 mål som ligger i linje med min tioårs vision. Det jag gjorde var helt enkelt att ställa mig själv frågan: Vad kan jag göra detta året som kommer att ta mig närmre mitt drömliv?. Detta svaret formulerades sen till mina mål inför 2019:

Påbörja min coachutbildning

Förra året gick jag hos en coach vilket var en av mitt livs bästa investeringar. Ett av mina mål är att inspirera kring personlig utveckling och att utbilda sig till coach är något som kommer att ge mig verktyg till att göra just det. 

Utbildningen kostar cirka 36 000 kr och när jag vet det har jag brutit ner det till flera olika mindre mål som jag kan arbeta mot under hela året samt vad jag ska fakturera i månaden för att det ska lyckas. Två exempel på del mål som jag har kring detta är att hålla i 10 föreläsningar samt växa min blogg och instagram. 

Köpa lägenhet

2019 är året då jag köper min första lägenhet. Bostadsmarknaden är tuff i Lund och att behöva jaga ny bostad en gång i halvåret är stressigt. Därför kommer jag i år att köpa en lägenhet tillsammans med Johan som vi kan bo i under studietiden. Två delmål till detta målet är att först och främst skaffa mig ett extrajobb och senare även en rikedomsmentor. 

Mina mål inför 2019

Utvecklas som ledare

I år kommer jag att projektleda två event (vad jag vet hitintills) och detta är fantastiska möjligheter för att växa som ledare. Även här vill jag skaffa en mentor som kan coacha och dela med sig av sina ledarerfarenheter. Utöver detta vill jag skapa en mastermind-grupp som kan träffas någon gång i månaden som tillsammans kommer att hjälpa varandra att växa inom våra företag/projekt.

Målen är högt satta för 2019. Det kommer att krävas uppoffringar, tid och engagemang men det är jag beredd att lägga ner. Jag vet att det jag väljer att göra idag kommer skapa min verklighet om 10 år – oavsett om jag fastnar på soffan eller om jag är out there och börjar jobba. 

Hur tänker du kring nyårsmål och vilka har du?

Leave a Reply

You may also like