Panikångest

Posted in Entreprenörskap
on 2018/05/13

Solen skiner idag, idag med och från himlen, från träden regnar det ner ljusrosa blad. Idag hade jag kunnat skriva om hur fantastiskt jag mår men idag väljer jag att inte göra det. Idag väljer jag att vara ärlig, mot mig själv och mot er.

Idag är jag skör. Helgen har kantats av festligheter uti dagarna två och ganska så konstant umgänge med människor. Jättekul i stunden men när söndagen väl kommer är det jag som får betala för det. Jag har haft panikångest i helgen, den sorten som triggas av täta folksamlingar och som gör att jag börjar hyperventilera och måste fly fältet. Fly fältet och fly till en famn som får hålla ihop mig, som får krama mig hårt hårt så att inte hjärta lungor jag går i tusen bitar. För så känns det.

Solen skiner idag. Det är tur det, för med avsaknaden av ljus kommer ångesten och djupare dalar. Det är okej att vara ledsen idag, Ida , du är trots allt inte mer än människa. Mitt introverta personlighetsdrag, det som gör så att jag får energi av ensamhet, av att vara med mig själv, har blivit försummat denna helgen. Då blir jag skör och låg och tårarna är aldrig långt borta. Jag vet det, för jag har varit i denna situationen förut. De senaste åren har jag förstått att jag är introvert, att jag inte är knäpp som måste sjukanmäla mig efter en kurshelg eller en två-dagars volleybollturnering. Det är sån jag är, det är en superpower så länge jag vårdar den. Ger den kärlek, vatten och ensamhet. Då blommar den istället för att dränera.

Imorgon mår jag bra igen.

Tills dess: Bilder från en solig dag i Stavershult. Mommor och Moffors paradis!

Leave a Reply

You may also like