Resumé 2018

Posted in Entreprenörskap
on 2018/12/10

Nu sitter jag här, i soffa i min första lägenhet, med 2019 för dörren. Jag scrollar igenom hur året har utspelat sig genom bloggfiltret och fylls av en varm känsla. 2018, du har varit omtumlande och fantastisk. Ljus och mörk, ångestfylld och så så lycklig. 

På tre olika ställen har jag antecknat att ledordet för 2018 skulle vara Self love. Smaka på ordet, självkärlek. Självkärlek. Idag tittar jag tillbaka och det är med glädje jag känner att det har blivit verklighet.  

Så, innan vi blickar framåt är det lämpligt att stanna upp – titta tillbaka – njuta och fira. Vänner – låter mig presentera 2018!

Årsresume

Kapitel 1

Januari pryddes med poesi och raketer. Enligt bloggen firade jag min första månad som vegetarian och skrev färdigt min första föreläsning. Stark början!

I februari fikade jag med farmor, blev antagen till Förebildsprogrammet (tacksamhet!) och hade sockerdricka i blodet trots en envis influensa och mars kom sedan med buller och bång…

Jag och Johan hängde i Stockholm, jag åkte på camp 1 med Förebildarna och höll min första föreläsning. Heja mig för ett kick ass kvartal!

Kapitel 2

April – Avicii gick bort och jag reflekterade över att leva ett liv värt att minnas. Enligt min instagram hänge jag (inte helt otippat) med Johan, denna gången till Orangeriet under en av vårens första soliga dagar.

I Maj bultade hjärtat hårt. Jag bokade en enkelbiljett till Portugal, upplevde Kroatien med familjen och kämpade mot panikångest. Livet alltså. 

Ett år efter studenten, i Juni, knåpade jag ihop ett kärleksbrev till mig själv och plockade ännu en gång upp tråden med självkärlek. 

Kapitel 3

I Juli spenderade jag och mitt hjärta två veckor på resande fot – Tyskland, Österrike, Slovenien och Kroatien upplevdes och wow vilket äventyr! Fantastiskt att få göra detta med en du älskar. 

Efter en kort mellanlandning hem begav jag mig på min första ensamresa – hela vägen till Portugal for jag för att leva i en ryggsäck under två veckors tid innan mitt bankkort försvann och jag snällt fick vända hem igen. Not so fun då, men något att le åt nu i efterhand. 

Efter hemkomsten väntade UngDrive Masters och årets lätt största händelse… Jag flyttade hemifrån!! Här pratar vi om skräckblandad förtjusning. Kommer aldrig att glömma hur det kändes att säga hejdå till mamma för att ta tåget till Lund, fy vad ont det gjorde. Tack gud att jag aldrig behöver göra det igen, haha.

Jag inledde September med att titta tillbaka på sommarns bravader, begrava mig i plugg, nya vänskaper och volleyboll. Fantastiskt, om du frågar mig!

Kapitel 4

Oktober kom med regn och rusk och ännu mera plugg och jag höll min första föreläsning på engelska för World Values Initative. Heja mig så himla mycket. Mål uppnått!

Under november klämde jag in läsning och försökte hitta rimliga rutiner och bloggen började få lite kärlek igen i form av en bokrecension och lite annat smått och gott.

Idag är vid 10 dagar in i December och ännu ett nytt år är på ingång. Jag tittar tillbaka med så mycket tacksamhet och förundran under min egna personliga utveckling. Innan vi helt stänger dörren för 2018 kommer jag att hålla min tredje föreläsning, denna gången i Göteborg, fira första terminen på universitetet, blir sambo med mitt hjärta och även fira vår första jul tillsammans. 

Med detta sagt börjar idag förberedelserna inför 2019. Vad jag planerar att fylla det med återstår att se…

Kärlek, 
Ida 

Leave a Reply

You may also like