Skrivande

Posted in Entreprenörskap
on 2019/01/25
Att skriva dagbok

Hej vänner och glad fredag på er!

Tidigare i höstas fick jag en fantastiskt morgonrutin – att börja varje dag med att skriva dagbok. Tankar om gårdagen och intentioner för dagen. Högt och lågt och ibland oläsligt när pennan gick av sig själv och så ibland tydliga, stora bokstäver när kroppen var tom på ord.

Att få börja dagen med mig själv och mina tankar gav mig så otroligt mycket. Dessvärre blev detta en av de vanor som prioriterades bort när annat kom i vägen. 

Jag har alltid skrivit. Oftast iallafall. Först kom den vitprickige med tjocka blad och många sidor. Den följde med under hela tonåren och präglades mest av ångest och bantningsstrategier. Den fick hålla mina hemligheter om den första kyssen och det första uppbrottet, fläckad av salta tårar. Sen en gröna när tonåren var förbi och jag var redo att älska mig själv. 

Nu är den gröna slut och trasig och lagom till min 21-årsdag köpte jag mig en ny. Det blir så tydligt hur de olika anteckningsböckerna representerar olika epoker av mitt liv. Min nya är ljust rosa, med gräddfärgade sidor och guldigt bokmärke. Väldigt mycket Ida.

De första sidorna är fyllda och idag beger jag mig iväg på ett ledarskapsretreat. Förhoppningen är att få fylla på sidorna med nya insikter, tankar och ideér. Jag ser framemot helgen, och ännu mer ser jag fram emot att koppla bort.

Detta blir en helg offline, den första på väldigt länge. 

Leave a Reply

You may also like