Att sätta mål för framtiden – visualiseringsövning

Posted in Inspiration, Mål
on 2018/11/19

Ett av mina favoritkonton på Instagram är Businessanddreams som drivs av två bossbabes. Dessa tjejer driver dessutom en investment bank och är allmänt superinspirerande. De pratade om mål och gav förslag på en övning kring att sätta mål. Idag tänkte jag dela med mig hur det gick för mig. Denna övningen återfinns även hos Therese Molander, som är en annan supergrym tjej.

Övningen är väldigt simpel. Den går ut på att formulera hur ens verklighet ser ut x antal år från nu. Eftersom det är måndag idag och jag gillar att sätta fem-års mål väljer jag att visualisera hur min måndag om fem år kommer att utspela sig. Så, välkomna till måndagen den 20 november, 2023!

Min måndag om fem år

07:30 Jag vaknar upp av ljuset utanför fönstret. Jag sträcker på mig, ger mitt hjärta en godmorgon-puss och placerar fötterna i mina Flattereds. Morgonrocken av siden är sval mot min kropp. Jag rundar köksön och startar kaffekokaren, förbereder smoothie och gröt. Jag sveper ett glas med citronvatten och skriver en tacksamhetslista och sätter målen för dagen samtidigt som jag äter min frukost.

Att sätta mål

09:00 Jag möter upp mitt närmsta team på kontoret. I vanlig ordning kör vi måndagsmöte där vi äter gemensam frukost från cafet nedanför. Vi går igenom veckans agenda och fokuserar på att sätta mål. Två föreläsnings gig, en intervju för Forbes, möten med potentiella Start-Ups  att investera i och en middag för våra befintliga investerare. Därtill väntar nylansering av min bebis, vår kommunikationsbyrå.

att sätta mål

Föreläsning för Ikea

12:00. Klockan slår lunch. Vår kontorskoordinator placerar en matlåda på mitt skrivbord som jag äter medan jag går igenom min mail. Yoga med kontoret väntar innan jag jobbar färdigt med förberedelserna inför morgondagens föreläsning för Ikea. jag går igenom ett par prospects och läser på inför morgondagens möten.

17:00. Jag fäller ner locket på datorn, vinkar hejdå till de få personer som är kvar på kontoret och vandrar hemåt. Utanför dörren väntar pressbud och en matkasse. Jag går in, byter om till ett sett från Soft Goat och har precis öppnat vinflaskan när hjärtat kommer hem från jobbet. Tre timmars kvalitetstid innan jag återgår till arbetet. Jag måste få input på en lösning som vi har kämpat med ett tag, som kommer att generera intäkter längre fram.

Läs mer: Hur man når målen

Yoga och tacksamhet

22:00. Ett yogapass, en middag, ett par timmar jobb och slutligen lite läsning senare avslutar jag min dag med att skriva ner dagens känslor och händelser. En våg av tacksamhet drabbar mig och jag somnar med fjärilar i magen vid tanken av morgondagen.

Hur vill du att din måndag ska se ut om fem år?

Leave a Reply

You may also like