Grundad

Posted in Inspiration
on 2018/07/25

Glad onsdag, vänner!

Hur mår ni? Idag är jag ärligt talat riktigt trött. Jag har slarvat med maten de två sista dagarna och surfat 2 timmar om dagen vilket har resulterat i en lägre energinivå än vanligt. Gör om gör rätt!

Som jag skrev igår är jag för tillfället i Peniche för att testa på surfing. Alltså wow, det är verkligen en utmaning och något som ligger utanför min comfort-zone. Ni vet när man ska testa något nytt som man aldrig har gjort förut? Det liksom kittlar i magen och känns lite obekvämt – precis så känns det för mig just nu.

Jag tror att det är nyttigt för mig att bli bekväm med att vara en nybörjare. Jag, som vanligt älskar att ha koll på läget och på det jag gör, måste nu öva och acceptera att jag faktiskt inte kan surfa för fem öre. Och det är helt okej! Ingen förväntar sig att jag ska kunna surfa som ett proffs och därför måste jag vara ödmjuk och accepterande mot mig själv inför detta faktumet.

Men alltså, fasen vad frustrerande det är att inte kunna något. Att gång på gång trilla av brädan, slungas iväg av vågorna, inte ens komma upp, fastna på knäna och bli översköljd av saltvatten får en verkligen att öva på sitt tålamod. Jag tröstar mig själv med att varje gång jag trillar/”misslyckas” är ett steg närmre till gången då jag håller mig på brädan. Känslan när man väl fångar en våg är oslagbar och då känns frustrationen värd det 100 gånger om.

Jag tror att det är ett bra mantra att ha med sig i övriga delar i livet med, speciellt när man står inför något som känns utmanande. Att veta att varje gång man snubblar är man ett steg närmre att lyckas. Tänkvärt.

Förövrigt är min surf-coach supertuff. Här är det inget daltande. Puh. Tidigare, när jag har spelat volleyboll, har jag ibland tagit det personligt när en coach har varit tuff mot mig. Nu vet jag att det inte är något mot mig som person, utan att det är för att hen vill att jag ska utvecklas inom det jag övar på. Det är en egenskap jag har lärt mig att uppskatta i takt med att jag har tagit steg framåt i min personliga utveckling.

I eftermiddag väntar en runda till supermarket för att fylla på med mat (och choklad!) och därefter ett yogapass. En av instruktörerna här kommer från Brasilien och han instruerar bland annat i yoga, brasiliansk jiu jituzu och då surf. Så coolt! Imorgon beger jag mig vidare till Porto för sightseeing och bokjakt – har nämligen bara en bok kvar att läsa och Porto har ett Hogwarts bibliotek. Win win!

Leave a Reply

You may also like