Lev ett liv du kommer att minnas

Posted in Inspiration
on 2018/04/23

I fredags tog Tim Bergling, Avicii, sitt sista andetag. Artisten som tonsatte min tonår, lever inte längre.

Levels, som spelades konstant den där sommaren ute i Torekov, I Could Be The One som följde med mig på de där ångestfyllda löprundorna i tidiga tonåren, det första hånglet som ackompanjerades av Wake Me Up och Hey Brother. Första fyllan till Dear Boy och sen The Nights som fick trösta den där sommaren då det tog slut med den första kärleken. Without You, när gymnasiet väl var över och studenten stod för dörren.

Tim tonsatte min tonår och han gjorde det med bravur. Genom känslostormar, eufori, ångest och mängder av plugg. Genom kärlek, nya vänskaper och minnen för livet.

He said, “One day you’ll leave this world behind, so live a life you will remember.”

Ett citat som var fint då, har fått en helt annan mening nu. För vad innebär det egentligen att leva ett liv som man kommer att minnas? När man vaknar upp om 40 år, vad vill man ha skapat? Förändrat? Vad vill man vara stolt över? Vad kommer man att ångra? När jag vaknar upp om 40 år, vill jag inte ångra någonting. Jag vill inte ångra att jag inte följde mina drömmar. Att jag inte bokade den där resan, att jag inte berättade hur jag kände. Att jag hånglade för lite och ödslade tid på saker jag inte gillade.

När jag vaknar på om 40 år ska jag känna att jag har gjort allt i min makt för att ha skapat p r e c i s det som jag har velat skapa. Min framtid ligger i mina händer, det är nu eller aldrig. Jag väljer nu – vad väljer du? 

Leave a Reply

You may also like