HÖSTPLANERING

Posted in Entreprenörskap, Mål
on 2017/08/09
Känner du också av att hösten är på ingång?

Det gör jag, i allra högst drag. Redan nu i mitten på Augusti börjar det klia i planerar-fingrarna och även om jag har jobbat nästan konstant denna sommaren så vill jag sätta igång med hösten. Sätta nya mål och strategier. Planera, uppleva och njuta under tiden.  Här kommer min guide i fem steg på hur du sätter din egna planering för att maximera din höst – Nu kör vi!

Steg 1. Kunskap – Hälsa – Inspiration

När jag ska planera för min höst börjar jag med att fundera över hur jag allra helst vill att den ska se ut. Mina tre övergripande ledord för hösten kommer att vara kunskap, hälsa och inspiration och det är kring dessa jag kommer att brainstorma. Vad är viktigt för dig i din vardag för att du ska må bra och känna att du utvecklas? Kunskap är viktigt för mig, när jag lär mig något nytt presterar jag som bäst. I hela mitt liv har jag rört på mig och ätit relativt hälsosamt och det planerar jag att fortsätta med denna höst och förhoppningvis livet ut. Sista ledordet är inspiration och det är viktigt för mig för att jag ska behålla mitt driv och hålla motivationen uppe.

Vilka kommer att vara din tre ledord?

Steg 2. Vad innebär det för dig?

Vad innebär varje ledord för dig? Under hälsa har jag spånat på hur jag vill äta och hur jag vill röra mig – jag vill äta vegetariskt, prova nya rätter och dricka mycket vatten och så vill jag gärna spela volleyboll, träna crossfit, gå på promenader och göra yoga. Under inspiration har jag skrivit ner läsning, podcasts, kompisdejta och entreprenöskapsevent. Sist men inte minst – kunskap. Vilka källor kan jag använda mig av för att lära mig något nytt? Styrelsearbete i Hello Youth och Örkelljunga VK kommer ge mig mycket ny kunskap, precis som min nästa arbetsplats kommer att göra. De två distanskurserna jag ska läsa kommer även att ge mig ny kunskap.

Vilka punkter kan du få in under dina ledord?

Steg 3. Vardagsrutiner

När vardagen sen börjar rulla på i 120 km/timme är det lätt att glömma bort hur man egentligen hade velat ha det och hur man egentligen borde prioritera. I mitt fall kanske det blir träningen som bortprioriteras, eller kanske kompisdejtandet. Hur ska du göra för att få med dig dina ledord i vardagen och leva så som du vill? För er som har läst mitt senaste inlägg om mål vs system – nu är det dags att utveckla dina system. Vilka punkter som du skrev ner i steg två känns viktigast för dig? Börja att utveckla systemet och planera för dom. Rom byggdes inte på en dag och det kommer inte dina nya vanor att göra hellre. Börja förändra det som känns viktigaste för att sen ta det sak för sak. Livet är ett marathon, inte en sprint.

De tre viktigaste vanorna för mig kommer att vara att uppdatera bloggen, ta promenader och kompisdejta och det är även dessa som känns tuffast för mig. Sätt ett mål för dina tre viktigaste nya vanor – hur ofta och när ska dessa ske? I mitt fall – bloggen uppdateras onsdag och söndag, promenader tas måndag, onsdag, fredag och söndag och mitt mål är att kompisdejta en gång i veckan.

Vilka tre vanor väljer du att börja med och när ska dessa utföras? 

Steg 4. Håll dig till planen

Livet kommer att komma emellan och det är inte hela världen. Var snäll mot dig själv, gör saker och ting så länge det känns kul och givande. Tillslut kommer du inte lägga märke till dina nya vanor – förutom ökad energinivå, inspirationsnivå och att du kanske känner dig lite grymmare helt enkelt.

Steg 5. Följ upp

Som alltid när man har satt mål är det viktigt att följa upp. Blev det som du hade tänkt? Vad funkade och vad funkade mindre bra? Blev det ingen rörelse alls denna veckan men väldigt mycket kompisdejtande? Hur påverkade det dig? Ger förändringar dig något?

Vilken förändring väljer du att göra redan idag för att kickstarta hösten och dess vanor? 

Fokusera på systemet istället för målet

Leave a Reply

You may also like