26 April

Posted in Entreprenörskap
on 2018/04/26

Idag är det den 26 april 2018 och jag är hemma från jobbet. När jag vaknade upp imorse kändes kroppen långt ifrån okej, kanske är det sjukdom på gång, kanske är det den senaste tidens skörhet som har tagit sig ett fysiskt uttryck. Tidigare har jag sett det som ett nederlag att sjukanmäla sig från jobbet, som att jag försöker upprätthålla en bild av en superwoman som aldrig är sjuk. Även om det fortfarande tar emot att vara hemma från jobbet så har jag kommit till insikt att det faktiskt ligger i allas vinning att man stannar hemma om man inte mår bra.

Om jag går till jobbet med en dunderförkylning så 1) fördröjs mitt tillfrisknade och 2) risken finns att jag smittar min kollegor. Om man sitter på en högre ledarposition tänker jag att en till konsekvens tillkommer – 3) det sätter ribban för “hur sjuk” man behöver vara för att stanna hemma från jobbet. Säg att ens chef kommer till jobbet oavsett grad av förkylning, vad sänder det för signaler till de anställda? Där känns det viktigt att se sin roll som förebild och kulturbärare.

Jag är så himla fascinerad av ledarskap, både av att leda sig själv men även andra. Det är ju liksom grunden i allt och oavsett var man kommer eller vilket jobb man än har så har man så mycket nytta med att ha koll på sitt ledarskap. På tal om att ha koll på ledarskap så bloggar min vän och förebild, Clara, om just detta. Bossbloggen.se är bloggen att kika in om ni vill lära er mera!

 

Annars då? I veckan har jag hunnit med ett pass av ett nytt projekt – jag leder volleybollpass på en skola nu under tre onsdagar och sen har jag bestämt vad jag vill ge mitt hjärta i 21-årspresent. Jag har även tagit ett beslut som känns så pirrigt och fantastiskt och lite läskigt, men mer om det när alla detaljer är klirrande. I helgen är jag i Göteborg för en ledarskapsutbildning och nästa vecka kommer med hela 2 lediga dagar och ett betydligt lugnare tempo.

Leave a Reply

You may also like