Lärdomar 24/9 – #1

Posted in Entreprenörskap
on 2019/09/24

Med den rubriken tror jag att min blogg kommer att ta en ny riktning. Jag har saknat skrivande men något i mig har känt att det är waste att skriva när ingen läser. Jag vill skriva ändå, och det gör jag nu. 

Efter att ha sett en instastory av en cool entreprenör, Erik Bergman, väcktes tanken om att göra om denna platsen till en plats att samla lärdomar på. Att samla insikter och inspirationskällor på och en plats att blicka tillbaka på och ser hur långt jag har kommit. Det är tanken. Lärdomsblogg/loggen/har du något bra namn för vad vi ska kalla detta? börjar idag. 

Inspiration betyder inte ett skit om det inte följs av handling

Ödmjukt nog kommer denna loggen att börja med en lärdom, om mig själv, av mig själv. Idag så höll jag en föreläsning för gymnasieungdomar i Helsingborg. Jag har gått med en klump i magen inför den hela veckan och den har tagit upp hela min perception. Idag genomförde jag den och kunde därefter andas ut. Jag är stolt över att jag genomförde den men jag lämnade ändå med en känsla av att detta inte är rätt för mig. 

Jag vill inte dela med mig av min story om den inte leder till faktiskt handling hos individen. Därför kommer jag att övergå till att hålla workshops med fokus på praktiskt verktyg och saker som man där och då kan omvandla till action. Workshops och kurser som skapar faktiskt förändring.

Lösningen på utmattning är inte att göra fler saker

Johannes Hansen fyllde mitt flöde igår och ett klipp som fastnade extra var när han live-coachar en ung person som har gått in i väggen. Hennes lösning på sin utbrändhet är att starta företag och när han säger att lösningen istället är att ligga på soffan uttrycker hon att det inte är i hennes verklighetsbild att ligga på soffan. “Vadå – så kan man väl inte göra?” . Sorgligt nog känner jag igen mig i hennes frågeställning från en tid där jag löste en kass självkänsla med prestation på prestation på prestation. Det jag har lärt mig från detta är att lösningen på att må bra oftast finns avskalningen. 

Slutligen – en fantastisk guide för att nå ut till flera

Jag hittade Vanessa Lou på youtube igår och hon sitter verkligen på lösningen på alla mina problem. Jag vill nå ut till fler på Instagram och jag vill kunna vara konsekvent i mitt uppdaterande. Genom att en gång i månaden köra en photoshot, skapa 12 bilder och voilá – en månads content är skapat!

And that was it for todays epiosode! Stay tuned för flera lärdomsloggar/bloggar/whatever och hoppas att du diggar formatet.

Leave a Reply

You may also like