Mål inför hösten 2018

Posted in Entreprenörskap
on 2018/08/09

Hej hej hallå på er!

Det är torsdag idag och känns det inte magiskt? Denna veckan har varit ganska händelselös men ändå så intressant. Jag har fått tid att reflektera över massor av nyttiga saker i mina beteendemönster som jag tar med mig och försöker att optimera/förändra. Som det här med att vakna “på fel sida”.

Som i måndags vaknade jag på “rätt sida” men i tisdags vaknade jag på “fel”. I måndags var det liksom woooho, bra känsla i magen och en massa som blev gjort. I tisdags var det det totalt motsatta. Vet ni vad den största skillnaden på de två dagarna var? Det var hur jag spenderade mina första fem vakna minuter. I tisdags vaknade jag upp (efter att ha snoozat) och började direkt att scrolla på instagram och facebook. BOOM, där försvann min energi och mitt fokus. I måndags började jag istället dagen med att sträcka på mig, tänka tacksamhetstankar, låta bli mobilen och blogga innan jag fick en massa andra intryck utifrån. Vinnande koncept!

Men det var inte det jag hade tänkt att vi skulle prata om idag – utan det var mål inför hösten. Jag är ju en måljunkie av rang och speciellt såhär inför hösten som är en sorts nystart. För var mina mål helt cray cray, superamibitösa javisst – men inte hållbara för fem öre. Det har jag haft i åtanke nu när jag har satt mina mål inför hösten 2018, att man kan inte leverera 100% i alla aspekter av ens liv. Att jag dels ska flytta hemifrån till en ny stad och börja på universitet är stort bara det så därför har jag inför denna hösten sänkt ambitionsnivån något. Ska vi kika på vad jag vill fokusera på i höst?

Hållbar träningsrutin

Jag har ju tränat i princip hela livet men har haft lite svårt att träna lagom. Oftast har det blivit för mycket men denna hösten tänker jag se till att det blir lagom. Volleybollen kommer jag att ha ett par gånger i veckan och till det skulle jag vilja köra yoga för att landa i mig själv och sen något boxpass med. Jag vill bli bättre på att få in vardagsmotion, vilket nog kommer att vara enklare när jag inte ska ha någon bil.

Föreläsa

Jag vill utveckla mitt föreläsande och skulle vilja få chansen att föreläsa cirka två gånger i månaden för idrottslag på temat självkänsla/mental träning/att älska sig själv.

Gå en skrivkurs

En sak som har kommit på min bucketlist på senare tid är att få gå en skrivkurs. Jag har en dröm om att få ge ut böcker – både inom skönlitteratur och inom mera personlig utveckling och jag tänker att en skrivkurs vore perfekt att få börja med.

Komma in i plugget

Självklart så är ett av målen att komma in i plugget på ett bra vis. Att klara tentorna och sätta en struktur och rutin för plugget för att slippa stressplugga sista dagen.

Utveckla bloggen

Nu har jag bloggat i snart fem år och jag tycker att det är dags att jag ska börja ta bloggen mera seriöst. Det innebär att blogga om sånt som är relevant för min målgrupp, att hitta en kontinuitet men även att sprida den och min kunskap i olika nätverk.

Har du några mål inför hösten eller tänker du på något annat sätt kring det? Dela gärna med dig! 

3 Comments

 • Kerstin

  Uppskattar så att läsa din blogg!

  2018/08/10 at 10:53 f m Reply
 • ISA

  Vilka grymma mål! Och blogg 😀 Blir så nyfiken på föreläsandet, vilken grej! Hoppas denna hösten blir fantastisk, så pepp!

  2018/09/02 at 6:04 e m Reply
  • Ida

   Tack, vad glad jag blir! Detsamma till dig, kram!

   2018/09/06 at 10:16 f m Reply

  Leave a Reply

  You may also like