Måndagskärlek

Posted in Entreprenörskap
on 2018/08/13

Godmorgon vänner!

I skrivande stund är klockan 07:36 och jag sitter på tåget mot Göteborg. Som jag berättade för er igår blev jag tillfrågad av Förebildarna att hoppa in och coacha deras sommarjobbare under måndag, tisdag och onsdag. Deras sommarjobbare har under tre veckor i tre olika perioder drivit sociala projekt som ska gynna Göteborgs stad och nu går de in på sista veckan. Jag har kikat lite på deras olika projekt och det ska bli så spännande att få höra dem berätta mera om det. Woops, 12 h arbetsdag kom emellan…publicerat 21:30

Idag när jag vaknade upp kände jag mig inspirerad. Nu vet den där känslan som får det att spritta i kroppen, liksom nu jävlar, nu kör vi. Det är inte alltid som jag vaknar upp med den känslan för så är det – inspiration är inte något man en gång hittar och sen  har hela tiden. Inspiration är något man måste skapa, hela tiden.

Känner du kanske att inspirationsnivån hos dig är låg idag? Inspirationen måste man som sagt (ibland!) leta efter och voila – här har ni fem källor till den där grymma kick-ass-allting-är-möjligt-nu-tar-vi-över-världen-känslan som varje måndag förtjänar. Från mig till er – fem tips från fem grymma inspiratörer!

Josefin Dahlberg

Förra veckans måndags mantra på Josefin Dahlbergs blogg löd: What we can feel, we can heal. Det är först när vi vågar känna våra känslor som vi kan ta ett första steg mot “läkning” och det kräver mod. Alla har vi våra snuttefiltar och bedövningsmetoder för att slippa ta itu med det som känns jobbigt – var sig det är sprit, träning eller shopping så har de samma funktion. Måndagens uppmaning – våga känna dina känslor!

Frida Svensson

Frida skriver ett klokt och tankeväckande inlägg om invandring, feminism och statistik över våldtäkter. Och hur coolt att bli intervjuad av BBC?? Girl Power!

Sandra Beijer

I Sandra Beijers facebookgrupp 925 dök frågan om livstips upp och nu har Elle.se sammanfattat inlägget med en lista över 110 tips en ung kvinna borde få. “Säg ja om det känns bra i magen”, “Använda solkräm…och tandtråd!” och “Ta sovmorgon, det är nice” är några av tipsen som kvinnor har delat med sig av.

Framgångspodden

Alexander Pärleros har intervjuat Johannes Hansen – mental coach – och wow vilket avsnitt! I samtalet pratar dem mycket om att man för att få mera gjort först måste sänka ambitionsnivån. Vem har inte suttit där med en milslång att-göra-lista som ger en dåligt samvete när man aldrig lyckas bli färdig med den? Plocka bort så att du har en lista som faktiskt är rimlig att slutföra – det kommer att öka ditt självförtroende. Tips i tipset – ta dig tiden att lyssna på den långa versionen, det är värt det. Finnes där man hittar podcaster.

Alexandra Bylund

Alexandra som driver media-byrån Mama Said Media bloggar om nya morgonrutiner som verkar så härliga. Meditation följt av journaling – kan det bli något annat än bra? Att skriva dagbok är något jag gör nästan varje dag och för mig är det ett snabbt sätt att få mina tankar från huvudet ut ur kroppen. Då blir de mera lätthanterliga och man kan få perspektiv på dem. Meditationen är däremot något som jag vill återintoducera i min vardag. Grymt verktyg för att hitta ett lugn inom sig.

Imorgon väntar ytterligare en jobbdag och jag är taggad till tusen!

Leave a Reply

You may also like