Podcast-tips

Posted in Entreprenörskap
on 2018/08/22

Hej kompisar!

Hur mår ni idag? Jag hoppas hoppas hoppas att ni mår bra och att ni känner er peppade på hösten som ligger framför oss. Jag mår bra idag och känner mig galet peppad på vad denna hösten kommer att bjuda på. Nu har jag sovit mina två första nätter i lägenheten och än känns allt så nytt. Jag känner mig inte hemma än, men jag har tagit ett par första steg mot det iallafall.

Igår tecknade jag gymkort på Gerdahallen, körde ett discopass (disco som i ett oplanerat gympass, dvs inte disco som i dansen) och kom sen tillbaka för ett YinYoga-pass. W o w säger jag bara, instruktören var helt fantastiskt och passet var precis vad jag behövde för att komma ner i varv. Gerdahallen verkar för övrigt superbra – cirka 10 olika pass att välja på (per dag!), inklusive dagliga yogapass, en liten crossfitbox och stora ytor för fria vikter. Helt perfekt!

I vissa stunder så känns det superjobbigt att jag nu har flyttat hemifrån, men jag försöker försöker försöker att se det positiva och som vanlig fokusera på hur mycket jag kommer att växa som människa av detta. Nu känns det mest som att jag går och väntar på att plugget ska dra igång, när det väl kommer igång så kommer nog allt att rulla på. Jag ser framemot att planera matsedel, att veckohandla och planera och sätta mål för mina veckor och månader igen. Så spännande!

Något annat som jag vill göra i höst är att ta upp podcast-lyssnadet igen! Där finns så himla mycket inspiration och kunskap att hämta från olika podcast att det är dumt att inte ta tillvara på det. Lyssnar ni på podcast? När jag väljer podd är det viktigt för mig att jag lär mig något nytt, att de prata koncist och att avsnitten inte är för långa. Här kommer tre avsnitt som jag har lyssnat och älskat på sistone:

Sommarpratarna har verkligen levererat i år! Två av dem som har jag har lyssnat på nu senast är Olof Röhlander – mental tränare, och Suad Ali – statsvetare och allmänt ascool girlboss.

Olofs sommarprat handlande mycket om att börja med det du har. Resten löser sig och det du inte kan idag kommer du att lära dig. Kompromissa inte med ditt liv, för du har (kanske) bara ett.

Suad Alis lyssnade jag på nu imorse och jag blev så rörd när hon pratade om sin uppväxt och om hennes mål. Det jag tar med mig mest från hennes är vikten av att sätta ett tydligt mål och sen ta stegen som krävs för att komma dit.

Framgångspodden levererade även förra veckan med ett inspirerande avsnitt med YogaGirl, där hon delade med sig av hennes uppväxt, yogan och spiritualitet och hur man måste ta ansvar för sig själv och sina känslor först, att hitta lyckan inom sig. Så så så bra!

Nu ska jag till gymmet för ett TRX-pass innan familjen kommer ikväll! Mysigt.

Leave a Reply

You may also like