Så hanterar du motgångar bättre!

Posted in Entreprenörskap
on 2019/03/26

Idag fick jag beskedet att jag inte fick ett stipendium som jag har sökt. Det stipendium hade gjort så att jag hade kunnat jobba fullt ut med mitt företag i sommar. Nu får jag tänka om. 

Det är verkligen inte kul när det inte blir som man har tänkt sig. När man tvingas ta en omväg. Irritationen har inte riktigt lagt sig än, men jag vet att när jag ser tillbaka på detta imorgon, om en vecka, om en månad, efter sommaren så kommer jag att se på det med andra glasögon. 

Det är så lätt att man går ner sig helt i den känslan av motgång. Fastnar i tankarna på denna lilla, korta sekvens av hela ens resa och glömmer bort allt som faktiskt har gått bra. Vad är det som säger, att just min resa ska gå spikrakt uppåt, när det inte har hänt någon annan?

Denna bilden beskriver verkligen hur det ser ut att driva sitt egna företag och just nu är väl jag någonstans vid första guppet. Men hur kan man göra för att hantera motgångar så effektivt och bra som möjligt?

 1. Ge inte upp! Denna tanken har crossed my mind flera gånger sen jag fick beskedet och det är helt naturligt. Men bara för det är det inte rätt. På riktigt – hur kul vore det om det gick helt smooth? 
 2. Skriv om det! Du är garanterat inte ensam om att ha stött på motgångar. Genom att dela med dig av dem till andra får du stöd från dem, ett annat perspektiv på saken och känner dig mindre ensam. Något annat som jag tycker funkar bra är att skriva dagbok om det. Vad har hänt, hur fick det mig att känna, vad hoppas jag lära mig av det och hur går jag vidare är frågor du kan utgå i från för att få en klarare bild av det som har hänt och dina känslor kring det. 
 3. Var nyfiken! Både på dina känslor som väcktes men även på vilka andra möjligheter som visar sig för dig. Jag tror stenhårt att allt som händer sker av en anledning och så gäller det med detta med. 

Lycka till med att tackla nästa motgång lite mer smooth! 😀 

1 Comment

 • Amanda

  Vilken härlig blogg du har! Jag skriver också om livet och personlig utveckling. Roligt att kika in här och inspireras av dina tankar samt erfarenheter. /A

  2019/07/12 at 9:35 e m Reply
 • Leave a Reply

  You may also like