VAR DIN EGNA BÄSTA VÄN

Posted in GirlPower
on 2017/07/27
Din klocka ringer. Du snoozar, somnar om och vaknar igen. Tar upp mobilen och scrollar igenom Instagrams aldrig sinande flöde följt av roliga videos på Facebook. Till slut reser du dig upp, synar din kropp i spegeln, analyserar och jämför – kommenterar för dig själv allt du inte gillar med dig själv, kanske om ditt hår hade varit blondare, din näsa mindre och rumpan inte så stor, du hade du varit lite bättre. Klockan har tickat iväg och du strutar i frukosten fast du vet att du behöver den för att fungera. En kanelbulle och en kopp kaffe i kafeterian för duga, igen.

Att springa igenom livet med sina skarpaste och mest dömande glasögon vilandes på näsan kommer inte att gynna dig. Inte kommer det att hjälpa dig att uppnå dina mål, hjälp dig att börja älska dig själv eller göra dig lyckligare. Du måste börja ta hand om dig själv. Du måste börja vara din egna bästa vän.

Föreställ dig din bästa vän framför dig. Visst är hen ganska fantastisk? Världens finaste och smartaste och snällaste och roligaste. Inte granskar du din väns näsa eller hår eller rumpa. Inte tänker du elaka tankar om din bästa vän. Så varför gör du det mot dig själv? Hur skulle det låta om du började behandla personen och kroppen som kommer hänga med dig genom hela livet, alltså dig själv, med samma kärlek och respekt som du behandlar din bästa vän? För att bli lycklig måste du lära dig att älska dig själv.

Ge dig det du behöver för att lyckas

Vad är det du behöver just nu och vad behöver du för att lyckas i det långa loppet? Ge dig själv förutsättningarna framgång. Ger det dig något att scrolla mobilen det första och sista du gör varje dag? Vad skulle hända om du använde den tiden till att lära sig något nytt? Kanske läsa en bok?

Blir du verkligen piggare av att snooza? Om du använde den tiden till att äta en ordentlig frukost, planera och sätta mål för dagen istället – hur skulle det påverka ditt humör, din produktivitet och känsla inför dagen?

Behöver du verkligen springa en mil idag, när kroppen redan känns seg och du anar en förkylning på ingång? Om det hade varit din bästa vän som skulle springa en mil med en eventuell förkylning i kroppen, vad hade du sagt då?

Vid sjön där jag bor brukar jag ge mig själv en stunds yoga. Vad behöver du för att må bra?

Var din egna boss

Lika viktigt som det är att vara sig egna bästa vän är det att vara sin egna boss. Se till att du uppnår målen du sätter upp. Se till att pusha dig själv utanför din comfort-zone, precis som en bra chef hade gjort. En bra chef som litar på din förmåga att prestera, som litar på dig och som tror på dig. Den approchen ska du även ha mot dig själv.

Underskatta inte dig själv

Du är kompetent. Du fixar detta. Du kan och du har gjort det förut. Att det är just kvinnor som har en tendens till att underskatta och nervärdera sin egna prestation är något som egentligen inte förvånar men som är otroligt tråkigt. Stå emot statistiken och tro på dig själv. Visa vägen och var en förebild för andra tjejer, systrar och kvinnor. Hylla den som tror på sig själv. Skippa skitsnacket och “vem tror hon att hon är”-mentaliteten.

Stå upp för dig själv

En annan viktig del av att vara sin egna bästa vän är att stå upp för dig själv och dina åsikter. Acceptera inte att människor i din omgivning behandlar dig på ett sätt som ger dig en klump i magen och tårar i ögonen. Du är inte mindre värd. Du är viktig och ditt välmående måste prioriteras.

Fem saker jag är tacksam över med mig själv

Ska vi lova att jobba på att älska oss själv, på att bli vår egna bästa vän men samtidig vår egna boss? Börja redan nu. Jag bjuder in dig till att lista fem saker du är tacksam för med dig själv, varje dag i sju dagar. Antar du utmaningen? Här kommer min fem saker för idag:

  1. Att jag gav mig själv nio timmar sömn inatt.
  2. Att jag lät bli mobilen imorse.
  3. Att jag är målmedveten.
  4. Att jag skickade det där läskiga mejlet innan idag.
  5. Att jag är duktig på att planera och genomföra.

Vilka är dina fem punkter?

Leave a Reply

You may also like