Badkrukan som försvann

Posted in Inspiration
on 2018/05/26

Hej från Kroatien!

I onsdags for jag, mamma, pappa och Linus till Kroatien och Trogir  för en veckas sol och bad. Vi bor cirka 10 meter från havet och jag har lagt till mig med vanan att morgonbada och morgonmeditera (nåja, idag var första dagen med meditation). När jag säger morgon menar jag verkligen morgon, här vaknar vi av ljuset vid sjutiden men det gör inget för då är en utvilad.

Jag som tidigare har varit något av en badkruka (dvs badar endast i Spanien om det är över 35 grader varmt i luften) men här badar jag mest hela tiden. Här finns inga sandstränder men massor av klippor och havet är kristallklart. Kristallklart och turkost. Hitintills har jag känt mig låg, utan att kunna sätta fingret på vad som orsakar det. Imorse vaknade jag upp och insåg att det inte var ångest, utan något sorts oinspirerat tillstånd som har drabbat mig. Idag är iallafall inspiration där och det är ju skönt!

Det är konstigt det där med inspiration, det är liksom ett tillstånd av att vilja skapa men vissa dagar vaknar man upp med det och vissa dagar gör man inte det. Jag tror att det är viktigt att skapa strategier för att hela tiden hålla sig inspirerad, det är då det händer saker och ting. Tyvärr har jag ingen strategi att dela med mig av, det är något som jag får klura på.

Klurar på saker och ting brukar jag göra en hel massa på sådana här resor, allt blir till ett klurande. Dessa dagarna har jag klurat på vad jag egentligen vill med mitt liv, den visionen är periodsvis väldigt klar, men när jag får sådana här veckor brukar jag tvivla och omvärdera och bryta isär och ifrågasätta den. Det är nog något nyttigt och modigt drag – att våga ifrågasätta ens vision alltså – men ändå lite jobbigt. Fast så brukar det väl vara, det modiga är jobbigt.

Japp, det var dagens tankar härifrån. Det kanske kan bli något av denna bloggen iallafall, kontinuiteten är ändå bättre än på länge. Förresten! Gissa vem som har blivit med lägenhet i Lund? Yes – rätt gissat, det är jag! Mer om det någon annan gång (kanske).

Leave a Reply

You may also like